Белгийските власти решиха да върнат изискването за задължително носене на маски

...
Белгийските власти решиха да върнат изискването за задължително носене на маски
Коментари Харесай

Белгия връща маските на закрито и работата от вкъщи

Белгийските управляващи взеха решение да върнат изискването за наложително носене на маски на закрити публични места, както и рекомендацията за работа от вкъщи за тези, за които това е допустимо. Мярката влиза в действие от петък, 29 октомври, заяви Ройтерс. 

Причината за решението е нарастването на броя на заболелите от коронавирус.  Досега в Белгия напълно са имунизирани 87 на 100 от пълнолетните жители, само че в последните две седмици се следи покачване от 117 % в броя на инфектираните - до над 4000 на ден. Смъртността в същото време е повишена с 44 на 100, до 13 души приблизително дневно. Броят на признатите в болница се усилва със 73 на 100 от средата на октомври.

Употребата на документа за коронавирус се уголемява в цялата страна, като е наложителна при скупчването на над 200 души на закрито и над 400 навън. В Брюксел и Валония разпоредбите ще бъдат по-строги и проявлението на документ ще се изисква при събирането на 50 души на закрито и 200 навън. Валидността на документите за изследваните ще бъде в допълнение лимитирана и ще бъде 48 часа за тест PCR и 24 часа за антигенен тест. Ще бъдат разширени опциите за проучване в аптеките.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР